Viena, din nou pe primul loc in clasamentul oraselor cu cea mai inalta calitate a vietii

Data publicarii: 27-05-2010 | Lifestyle

Si in acest an Viena ocupa prima pozitie in topul oraselor din intreaga lume in ceea ce priveste calitatea vietii, devansand Zurich si Geneva, potrivit unui studiu anual publicat miercuri de firma de consultanta Mercer, transmite AFP.

In total, Europa are 16 orase in primele 25 de orase din lume dupa calitatea vietii. Sapte din primele zece clasate sunt orase din Austria, Elvetia sau Germania. Fara nicio surpriza capitala Irakului (Bagdad) ocupa ultima pozitie in acest clasament care cuprinde 221 de mari orase din intreaga lume.

Mercer subliniaza continua imbunatatire a calitatii vietii in Europa de Est. Cel mai bine cotat oras din regiune este Praga (locul 70), cu un index care a crescut de la 93,9 puncte in 2009 la 94,8 puncte in 2010, urmat de Budapesta (locul 73) si Ljubljana (locul 77).

Analizarea celor 221 orase luate in considerare pentru sondaj reflecta criteriile stabilite de Mercer, organizatie americana de consultanta specializata in consilierea companiilor cu privire la relocarea cadrelor de conducere. Stabilitatea politica, siguranta, poluarea aerului, scolile, supermarketurile, mediul inconjurator si mijloacele de transport sunt toate aspecte importante.

Clasamentul ia drept referinta New York-ul care a obtinut un coeficient de 100 de puncte. Viena a obtinut 109,6 puncte in timp ce Bagdad nu a primit decat 14,7 puncte.

Singapore (locul 28) este cel mai bine cotat oras asiatic in timp ce Port-Louis, capitala Insulei Mauritius, este cel mai bine cotat oras din Africa (locul 82).

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: