Modificarea legii ANL depinde de acordul Bancii de Dezvoltare a Consiliului European

Data publicarii: Astazi, 30-08-2006
Modificarea legii ANL, care ofera tinerilor posibilitatea de a cumpara locuintele sociale contractate prin ANL, dupa o perioada de cinci ani, depinde de acordul Bancii de Dezvoltare a Consiliului European (BDCE), a declarat ministrul delegat, Laszlo Borbely. "Memorandumul incheiat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului European, prin care au fost contractate creditele externe pentru constructia locuintelor sociale  nu prevede ca unitatile locative, construite prin ANL, sa poata fi cumparate de catre tinerii care le inchiriaza. Astfel, tinerii care contracteaza o locuinta sociala prin programul ANL si platesc o chirie modica nu au posibilitatea sa cumpere aceasta casa. La momentul incheierii acestui Memorandum nu ne-am gandit si la aceasta varianta. De aceea discutam in prezent cu cei de la Banca de Dezvoltare a Consiliului European modificarea Memorandumului" a declarat, Laszlo Borbely.

Potrivit ministrului delegat, odata cu acordul BDCE se va modifica Memorandumul incheiat cu aceasta si se va modifica si Legea ANL, respectiv tinerii vor putea sa cumpere locuintele in care au stat cu chirie, cel putin cinci ani, la un pret care nu va fi mai mare decat cel practicat pe piata.

Ministrul delegat, Laszlo Borbely a mai spus ca "spera ca modificarea sa fie aprobata cat mai curand".

Potrivit noilor prevederi ale proiectului de modificare a Legii ANL, la acordarea locuintelor sociale nu se va mai lua in considerare doar venitul beneficiarului, primariile avand posibilitatea ca, in functie de urgente, sa includa intre beneficiari si alte categorii.

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului anunta, in luna iulie, reprezentantii primariilor municipiilor ca intentioneaza sa introduca pe agenda Executivului un proiect de ordonanta de urgenta, care va modifica fundamental legea locuintelor.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: