Vinurile romanesti de la Shanghai i-au incantat pe oamenii de afaceri chinezi si pe ziaristii ungari

Data publicarii: Astazi, 02-06-2010 | Diverse

Un manager al unei companii chineze interesate de importul de vin a petrecut sase ore, marti, la pavilionul Romaniei de la Shanghai, degustand toate tipurile de vin, a caror calitate a fost apreciata si de o delegatie de jurnalisti din Ungaria.

Producatorii romani s-au intalnit marti cu oameni de afaceri chinezi interesati de importuri de vin din Romania, in cadrul activitatilor prilejuite de "Saptamana Vinului Romanesc" la Pavilionul Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai, informeaza MAE. 

Partenerii chinezi au degustat si apreciat vinurile romanesti expuse in standurile expozitiei, existand premisele initierii si dezvoltarii unor colaborari ulterioare.

Potrivit MAE, Elaine Xu, manager pentru achizitii internationale al unei companii din Shanghai si degustator specializat, a precizat: "Am petrecut sase ore pentru a degusta toate tipurile de vin, dar a meritat. Am intalnit aici potentiali furnizori de vinuri, ceea ce imi este foarte util. Multumesc oficialilor romani si prietenilor din Romania".

Tot marti, pavilionul Romaniei a fost vizitat de o delegatie de jurnalisti din Ungaria. Acestia au apreciat calitatea vinurilor romanesti, au discutat cu producatorii si au servit masa la restaurantul Maria.

Expozitia de vinuri romanesti se desfasoara in spatiile Pavilionului Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai, in perioada 28 mai - 3 iunie. Activitatea se inscrie in programul de promovare a exportului organizat de MECMA, Centrul Roman de Promovare a Comertului si Investitiilor si Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri (APEV), in colaborare cu Ministerul de Externe. 

Timp de o saptamana, vinurile romanesti vor fi prezentate vizitatorilor care vor participa la actiuni de degustare si de promovare prin materialele de prezentare a firmelor participante. Expozitia se adreseaza atat potentialilor importatori de pe piata chineza, cat si vizitatorilor pavilionului si restaurantului cu specific romanesc.

Romania participa in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Expozitia Mondiala organizata la Shanghai, China, sub genericul "Un oras mai bun, o viata mai buna".

Pavilionul national al Romaniei - GREENOPOLIS - "MEGAPOLISUL VERDE" - conceput sub forma unui mar verde, cu o felie taiata alaturi, cuprinde patru sectiuni:  spatiul expozitional principal - dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor, a potentialului natural, precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european; spatiul dedicat evenimentelor culturale (scena) - va gazdui spectacole live: folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna; sala de conferinte - va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica; restaurant cu specific romanesc.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: