Fostii sefi de stat au un venit net de 5.688 lei de la Administratia Prezidentiala

Data publicarii: Astazi, 03-06-2010 | Actualitate

Fostii sefi de stat - Regele Mihai, Ion Iliescu si Emil Constantinescu - primesc de la Administratia Prezidentiala un salariu brut de 7.166 de lei, adica un venit net de 5.688 de lei, reiese dintr-un document care prezinta veniturile salariatiilor Administratiei Prezidentiale postat, miercuri, pe site-ul institutiei.

De asemenea, fostii sefi de stat au si cate un consilier (cu venit de net de aproximativ 2.600 de lei) si cate un secretar de cabinet (cu un venit net de aproximativ 800 de lei).

Pe site-ul Administratiei Prezidentiale au fost postate, miercuri, salariile tuturor celor 207 angajati ai institutiei, fiind indicat numele acestora, salariul brut, venitul net, veniturile nete obtinute prin prezenta in consilii de administratie, AGA apartinand societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, veniturile obtinute de la alte institutii de stat si drepturile de pensie.

Potrivit documentului, consilierul de stat Catalin Avramescu, alaturi de venitul net de 4.693 de lei, obtinut de la Administratia Prezidentiala, mai primeste 1.400 de lei, in calitate de cadru didactic. Consilierului de stat Bogdan Tataru Cazaban ii mai revin 3.081 de lei, tot urmare a activitatii didactice, iar consilierului prezidential Virgil Paunescu 3.500 de lei. Consilierul de stat Ion Oprisor mai primeste lunar 3.376 de lei, fiind detasat de la MApN.

Fostul comisar european Leonard Orban beneficiaza, pana in luna februarie 2013, de o indemnizatie lunara de la Uniunea Europeana in calitate de fost membru al Comisiei Europene, dar nu se precizeaza cuantumul acesteia.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: