Marsh: Asigurarile auto si cele financiare se vor scumpi in 2010 pe fondul cresterii daunalitatii

Data publicarii: Astazi, 03-06-2010 | Afaceri

Unele segmente de asigurari vor inregistra o majorare a tarifelor, precum cele auto si financiare, si anume asigurarile de credit comercial sau asigurarile de raspunde profesionala pentru manageri (D&O), in conditiile cresterii daunalitatii, estimeaza reprezentantii Marsh Romania.

"In conditiile in care daunalitatea creste pe liniile dedicate asigurarilor de raspundere profesionala a managerilor sau pe asigurarea de credit comercial, este normal ca asiguratorii sa se protejeze si sa isi revizuiasca politica de preturi", a declarat directorul general al brokerului de asigurari Marsh Romania, Cristian Fugaciu.

Potrivit reprezentantilor Marsh Romania, pe un trend de stabilizare sunt asigurarile property care au castigat popularitate si care nu au resimtit, inca, o crestere a daunalitatii.

"Un alt segment care urmeaza liniile pietelor internationale este cel al asigurarilor oferite ca beneficii extra-salariale: sanatate, viata, etc", se arata in comunicat. In cazul acestora, specialistii Marsh Romania se asteapta sa inregistreze o stagnare a preturilor pe tot parcursul acestui an. 

Marsh Romania atrage atentia asupra noilor reglementari ale Uniunii Europene (UE) in ceea ce priveste protectia mediului inglobate in Directiva Europeana de Raspundere, care au capatat mult mai multa importanta pentru companiile care isi desfasoara activitatea in UE. "Aceste reglementari vor avea efect direct asupra acoperirilor si preturilor asigurarilor de mediu si a raspunderilor civile", se mai arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: