Seful FMI: 60 de milioane de locuri de munca, asta e diferenta intre politicile bune si nepotrivite

Data publicarii: 08-06-2010 | International

Expertii Fondului Monetar International au avertizat ca, daca se continua coordonarea politicilor economice, cresterea mondiala ar putea fi accelerata cu 2,5%. Acest lucru s-ar traduce in crearea a 30 de milioane de locuri de munca pe plan mondial, a explicat directorul general al FMI, Dominique Strauss Kahn.

Seful FMI le-a spus reporterilor prezenti la reuniunea ministrilor de finante si guvernatorilor bancilor centrale din G20 din Coreea de Sud, ca economia globala se relanseaza mai rapid decat se prevazuse, dar ritmul revenirii este diferentiat de la tara la tara si ar putea deveni mai dinamic daca ar "exista mai multa coordonare si politici mai adecvate".

Pe de alta parte, daca liderii G20, care urmeaza sa se intruneasca in iunie, la Toronto, "nu vor face fata provocarilor economiei globale, exista un risc egal sa se produca un scenariu negativ, care implica pierderea a 30 de milioane de locuri de munca", a spus el.

Cu alte cuvinte, Strauss Kahn atrage atentia ca miza reuniunii de la Toronto, este tocmai "diferenta dintre politicile adecvate si cele neadecvate", iar aceasta miza se traduce prin existenta sau nu a peste "60 de milioane de locuri de munca".

Potrivit directorul general al FMI, Dominique Strauss Kahn, "exista riscul ca in economia globala sa apara posibilitatea formarii unor bule a activelor in unele tari emergente si pericolul ca procesul consolidarii intr-o parte a lumii sa afecteze cresterea din alte regiuni, in special tarile exportatoare, care inregistreaza ritmuri rapide de crestere".

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: