Record mondial - Cea mai lunga partida de poker, 115 ore

Data publicarii: 08-06-2010 | Diverse

Americanul Phil Laak a stabilit luni un nou record mondial pentru cea mai lunga partida de poker din istorie, 115 ore, cu peste doua zile mai mult decat precedentul record, informeaza France Presse. ''Wow! 115 ore, trebuie sa fac un examen la creier. Sunt bolnav'', a declarat Laak, dupa ce a aruncat prosopul la Hotel-Casino Bellagio din Las Vegas.

Jucatorul profesionist de poker in varsta de 37 de ani a inceput partida miercurea trecuta la pranz (ora locala) si a incheiat luni la 7 dimineata. El a afirmat ca se simte inca bine, dar ''nu vrea sa dauneze corpului sau mai mult decat e cazul''.

Jucatorii s-au perindat prin fata sa pe tot parcursul partidei, care nu va putea autentificata de Cartea Recordurilor decat peste cateva luni. Pentru fiecare ora de joc, Phil Laak a avut dreptul la o pauza de cinci minute, pe care le putea cumula pentru a beneficia de intreruperi mai mari. In timpul partidei nu a consumat nici cofeina, nici stimulante, si a putut trage un pui de somn de o jumatate de ora.

Evenimentul a putut fi urmarit in fiecare zi de peste 130.000 de persoane din 90 de tari, prin intermediul unei webcam.

Precedentul record mondial oficial era de 72 de ore si 2 minute si era detinut de Larry Olmsted, din 2004. In cercurile de poker, recordul oficial, neomologat de Guiness Book dar la fel de prestigios, era detinut de londonezul Paul Zimbler (78 de ore si 45 minute) din septembrie 2009.

Laak este iubitul actritei Jennifer Tilly, nominalizata la Oscar, care in ultimii ani a devenit si ea jucatoare profesionista de poker.

Noul recordman a promis ca va dona jumatate din cei 6.766 dolari castigati luni pentru ''Camp Sunshine'', o asociatie care se ocupa de copiii bolnavi incurabil.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: