Citibank a lansat servicii de investitii internationale pentru portofolii de peste 100.000 dolari

Data publicarii: 09-06-2010 | Finante-Banci

Noile produsele de investitii ale Citibank le ofera clientilor posibilitatea sa investeasca in 500 de fonduri, burse si monede internationale si sa evite impozitul local pe castigurile din dobanzi si operatiuni financiare prin intermediul portofoliilor off-shore, au anuntat marti oficialii Citibank.

Persoanele fizice din Romania care au de investit minimum 100.000 dolari au acces la solutii internationale de diversificare a portofoliului prin intermediul Citi International Personal Bank, care a lansat marti o noua gama de portofolii internationale ce pot fi combinate si cu cateva produse locale.

Astfel, clientii au acces la aproape 500 de fonduri de investitii internationale precum Fidelity sau Templeton, actiuni si obligatiuni din 25 de tari, precum si solutii de management al fluctuatiilor de curs valutar. Din Romania, Citi a selectat fondurile mutuale apartinand ING Bank si Pioneer Asset Management.

Reprezentantii Citibank au precizat ca mizeaza pe o piata de 153.000 de persoane cu venituri de peste 100.000 dolari care ar putea fi interesate de aceste produse.

"Comisioanele sunt in linia celor internationale si variaza intre 1 si 3%. Randamentele variaza in functie de optiunile de risc si pot fi si asigurate impotriva riscurilor de scadere a sumei investite. Citi imparte clientii in sase clase de risc investitional, iar cei din Romania se numara printre cei mai conservatori", a declarat, pentru NewsIn, Luis Tomassoni, sef al diviziei de retail bancar a Citibank Europe plc. Dublin, sucursala Romania.

Oferta de investitii bancare private a bancii, numita Citi Gold, este disponibila pentru clientii din Romania care au 50.000 dolari pentru investitii si se concentreaza pe produse locale, iar produsele internationale pot fi selectate de cei ce vor sa investeasca peste 100.000 dolari.

"Avem si produse disponibile in Romania, si produse disponibile off-shore. Asteptam reglementarile guvernului roman pentru a vedea cum vor fi impozitate castigurile locale. Vom respecta regimul de impozitare, insa, in acelasi timp, putem oferi clientilor nostri o combinatie a ambelor instrumente in portofoliu, romane si straine, sau ne putem concentra doar pe cele straine, cum ar fi, de exemplu, serviciile de brokeraj international", a precizat Kumar Ramachandran, sef al diviziei consumer business a Citibank Europe plc. Dublin, sucursala Romania.

Tomassoni a adaugat ca, banca a selectat deocamdata pentru investitii locale doar fondurile mutuale ale ING si Pioneer, insa ar putea extinde oferta, in functie de calitatea fondurilor analizate. "Privim de obicei catre marimea portofoliului, gradul de risc si calitatea si performantele managementului fondurilor", a explicat Tomassoni.

Citi ofera, in prezent, clientilor servicii internationale bazate pe fonduri mutuale, depozite in dubla moneda, servicii de tranzactionare valutara (FX), titluri de stat si obligatiuni corporative, asigurari, personalizare a activitatii, precum si privilegii de acces la aeroport si Clubul Diplomatilor, unele premiere la filme, concerte la Ateneu, a mai spus Tomassoni. El a precizat ca Citi ofera si consultanta individuala pentru zona de investitii din partea unui manager de relatii cu clientii locali, asistat de o echipa din Londra.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: