Ronnie Smith, BPP: Toti angajatii de la ghiseele bancare au nevoie de training

Data publicarii: 09-06-2010 | Finante-Banci

Exista o nevoie imensa de instruire, insa in circumstantele actuale bugetele pentru pregatire sunt printre primele pe care firmele le taie sau la care renunta
Ronnie Smith, Business Developer Consultant la BPP Romania, vorbeste in exclusivitate pentru "Financiarul" despre piata de training financiar-bancar din Ro-ma-nia si despre raportul dintre nevoie si cerere in acest domeniu. BPP Professional Education este cel mai mare furnizor european de educatie si training profesional pentru industria legala si cea de finante, avand o experienta de peste 30 de ani la nivel global si de peste 12 ani in Romania.

"Financiarul": Exista cerere de training in Romania, mai ales acum, in contextul crizei economice?

Ronnie Smith: Este o intrebare complicata pentru ca piata de training s-a redus cu 50% anul trecut fata de 2008. "Cererea" este un concept interesant deoarece exista o imensa nevoie de training din motive diverse, iar nevoia nu este acelasi lucru cu cererea. Oamenii care lucreaza in sectorul financiar si in diverse domenii economice nu stiu de multe ori si in multe cazuri ce fac, cu exceptia unor zone in care sunt prezente companii internationale care au lucrat cu colegi din alte tari, din Europa sau Statele Unite.

Dar, de cele mai multe ori, oamenii care lucreaza in com-panii locale din domeniul financiar, bancar, al asigurarilor nu inteleg sectorul financiar, nu inteleg cum ar trebui sa functioneze sistemul financiar corporativ in circumstante internationale normale. Romania este mult in urma in ceea ce priveste standardele de raportare finan-ciara internationala, dar si in pregatirea continua a specialistilor din audit, manage-mentul financiar al unei companii, strategia financiara.
Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: