Jerzy Buzek: Pentru a vindeca economia trebuie sa luam medicamente care nu sunt bune la gust, dar sunt necesare

Data publicarii: 09-06-2010 | Actualitate

Romania si Grecia sunt in situatii similare, pentru 'vindecarea' economiilor celor doua state fiind nevoie de 'medicamente care nu sunt bune la gust', dar care sunt 'necesare', a afirmat, miercuri, la Bucuresti, presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, dupa intrevederea cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Saptamana trecuta am fost o zi in Grecia si acolo situatia este asemanatoare. Nevoia reformelor dure se leaga acolo de un guvern socialist. In Romania este vorba de un guvern de centru-dreapta, insa mesajul meu este acelasi, indiferent de culoarea politica. Mesajul este ca trebuie sa traversam aceasta perioada dificila si, dupa cateva luni, poate chiar doi ani, vom fi mandri in UE pentru ca am traversat-o. Trebuie sa vindecam economia si pentru aceasta trebuie sa luam niste medicamente care nu sunt bune la gust, dar sunt necesare", a declarat oficialul european.

De altfel, criza economica a fost, alaturi de energie, printre cele mai importante subiecte abordate la acesta intalnire. Roberta Anastase a sustinut ca discutiile s-au axat pe importanta unui dialog la nivel parlamentar pe tema energiei cu tarile UE, dar si cu acelea care fac parte din parteneriatul estic si din conceptul sinergiei Marii Negre.

"Daca astazi noi ne uitam cu oarecare invidie leagata de faptul ca Polonia parca trece mult mai usor ca alte tari prin aceasta criza economica, acest lucru se datoreaza si primului ministru de acum cativa ani, actualul presedinte al PE, Jerzy Buzek, cel care a reusit sa puna in practica niste reforme care astazi si-au produs efectele", a mai spus Anastase.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: