Imigrantii care vor sa se casatoreasca cu cetateni britanici trebuie sa treaca un test de engleza

Data publicarii: 09-06-2010 | Diverse

Testele de limba engleza vor deveni obligatorii pentru imigrantii care doresc sa se alature sotului sau sotiei in Marea Britanie, au anuntat autoritatile britanice, citate de Daily Mail.

Imigrantii din afara statelor Uniunii Europene (UE) care sunt casatoriti sau logoditi cu un cetatean britanic va trebui sa dovedeasca ca pot intretine o conversatie in limba engleza inainte de a se stabili in tara.

Testul va deveni parte integranta a procesului de dobandire a vizei in urma casatoriei in cursul acestui an.

Anul trecut, 38.000 de imigranti au dobandit vize de sedere pe doi ani in urma casatoriei, iar alti 21.000 au primit dreptul de a ramane pe termen nelimitat in Marea Britanie.

Autoritatile spera ca astfel vor descuraja casatoriile false si ca nou venitii se vor integra mai usor in societate, noteaza cotidianul.

'Acesta este doar primul pas. In prezent revizuim exigentele de cunoastere a limbii engleze in sistemul de acordare a vizelor, avand in vedere o inasprire a lor in viitor', a declarat ministrul de interne, Theresa May.

Pentru a trece testul, aplicantii va trebui sa fie capabili sa vorbeasca, sa citeasca si sa scrie in engleza la fel de bine ca un elev de sapte ani din scoala primara. De asemenea, ei va trebui sa dovedeasca faptul ca se pot intretine si ca relatia cu persoana cu care s-au calatorit este autentica. Daca vor satisface toate exigentele, li se vor elibera vize valabile doi ani.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: