Senatorul Lupoi cere DNA sa investigheze repartizarea a 8% din BCR catre salariati

Data publicarii: 31-08-2006
Senatorul Mihail Lupoi, membru in comisia de privatizare, a sesizat, miercuri, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in legatura cu "presupuse manevre frauduloase ale conducerii Bancii Comerciale Romane (BCR), la repartizarea celor 8% din capital catre salariati". "La Banca Franco-Romana au fost cazuri concrete in care salariatii nu au putut sa cumpere actiuni BCR. E posibil sa fi existat probleme de acest fel si la alte institutii din grup. Eu nu am facut o ancheta, dar am o motivatie legala sa cer cuiva imputernicit, precum DNA, sa ancheteze acest caz. Eu nu pot sa fac niste afirmatii clare pentru ca nu sunt in masura sa fac o ancheta, iar bancile sunt foarte sensibile la astfel de declaratii pentru ca e vorba de imaginea lor, dar eu nu as fi iesit in public cu aceasta afirmatie daca nu eram sigur ca lucrurile stau asa", a declarat pentru NewsIn senatorul Mihail Lupoi.

"Am sesizat Directia Nationala Anticoruptie privind presupuse manevre frauduloase ale conducerii BCR, la repartizarea celor 8% din capitalul social al BCR la care salariatii aveau dreptul"sustine Lupoi intr-un comunicat transmis redactiei.

In sesizarea transmisa procurorului sef Daniel Morar, senatorul Lupoi sustine ca "exista elemente care indica o actiune frauduloasa menita sa avantajeze anumiti membrii si nemembrii ai grupului BCR, ceea ce a dus la eliminarea din acest proces a unor salariati din firmele grupui BCR, grup suspus procesului de privatizare in intregimea lui".

Contactati de NewsIn, reprezentantii BCR nu au dorit sa comenteze initiativa, intrucat nu au cunostinta de actiunile senatorului Mihai Lupoi.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: