Romanii vorbesc la telefon doua ore pe luna, cu 40 de minute sub media UE

Data publicarii: 11-06-2010 | Actualitate

Dupa timpul petrecut la telefon romanii ocupa locul 27 din 31 la nivel european, primii in top fiind norvegienii, cu peste sase ore vorbite in fiecare luna

Anul trecut romanii au vorbit la telefon, in medie, 119 minute pe luna, dintre care 89 de la telefonul mobil. In topul europenilor care vorbesc cel mai mult la telefon romanii sunt abia pe locul 26 din 31, fiind clasati intre lituanieni, care vorbesc in medie 131 de minute pe luna, si cehi, care stau la telefon, fix sau mobil, 117 minute pe luna, conform Observatorului European al Industriei de Telefonie Mobila prezentat joi de A. T. Kearney. Media la nivelul celor 31 de state este de 260 de minute vorbite pe luna, dintre care 134 pe linii fixe si 126 pe cele mobile.

In 2009 romanii au vorbit in total 42 de miliarde de minute la telefoanele mobile, fiind inregistrate 20 de miliarde de apeluri, conform datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), organismul de reglementare si control al pietei de telecomunicatii din Romania.

Anul trecut romanii au cheltuit un sfert de miliard de euro pentru telefoane sau produse conexe, in total fiind achizitionate circa patru milioane de astfel de dispozitive mobile, ceea ce corespunde unui pret mediu de circa 60 de euro pe fiecare mobil in parte.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: