Angajatii a trei firme hunedorene au beneficiat de concedii medicale pentru 28 de ani

Data publicarii: 31-08-2006
In primele sase luni ale acestui an, ca urmare a concediilor medicale eliberate de medicii de familie, cateva sute de angajati ai societatilor ICS Hunedoara, Sews Deva si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Hunedoara, au stat in concediu medical 10.200 de zile. Afacerea concediilor medicale nejustificate a fost descoperita de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Hunedoara, in urma anchetelor efectuate la cererea agentilor economici in cauza, transmite NewsIn.

Potrivit directorului executiv al CJAS, Victor Leu, in primul semestru al acestui an, au fost inregistrate 40 de reclamatii la adresa medicilor de familie. Cele mai grave sesizari sunt venite din partea agentilor economici care se plang ca, din cauza concediilor medicale, le este periclitata afacerea.

In plus, pe certificatele medicale sunt stipulate tot felul de boli grave, in neconcordanta cu starea reala de sanatate a angajatilor. „Numai la ICS Hunedoara, 82 de angajati au reusit sa obtina de la medicii de familie din Hunedoara, in doar sase luni, 3.719 zile de concediu medical. Asta, in conditiile in care societatea este in plina perioada de lucru pentru onorarea contractelor angajate”, afirma directorul executiv al CJAS Hunedoara. Pentru a face lumina in cazul reclamatiilor facute de agentii economici, s-a constituit o comisie mixta formata din reprezentanti ai CJAS, ASP si ai Colegiului Judetean al Medicilor care a efectuat o ancheta. In urma anchetei, 15 medici de familie au fost sanctionati, conform prevederilor legale, cu mustrare.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: