ANRE: Furnizorii au cerut scumpirea gazelor chiar cu pana la 30%, dar nu vom ceda asa usor

Data publicarii: 13-06-2010 | Economie

Furnizorii de gaze naturale din Romania au cerut scumpirea gazelor cu pana la 30%, a declarat duminica presedintele Autoritatii Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, care a precizat ca ANRE nu va ceda solicitarilor acestora.

"Furnizorii de gaze au cerut si vor cere in permanenta cresterea pretului, pentru ca acesta este rolul lor. Fiecare cere diferite procente, s-a ajuns chiar si pana la 30%. Acum nu pot face o sinteza cu cine si cat a cerut. Noi nu vom ceda asa usor la astfel de solicitari, mai ales cand solicitarile lor sunt de genul «nu ma intereseaza, mie imi dai»", a declarat duminica, Petru Lificiu, prezent la Constanta, la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

Acesta a mentionat, totodata, ca a cerut operatorilor din sectorul de gaze sa-si asigure finantarea afacerii.

"In aceasta perioada, bancile sunt mult mai relaxate cand acorda finantari companiilor din energie. Solicitam solidaritate numai pentru o perioada, intrucat operatorii din gaze doar amana niste costuri, venituri neincasate, ei au afaceri sigure, au profit substantial, nu este vorba de pierderi", a adaugat Petru Lificiu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: