Fotbal: Justitia elvetiana confirma ca Mutu trebuie sa plateasca 17 milioane de euro lui Chelsea

Data publicarii: 14-06-2010 | Actualitate

Atacantul roman Adrian Mutu, de la Fiorentina, va trebui sa plateasca suma de 17 milioane de euro clubului Chelsea, compensatie pentru faptul ca a incalcat contractul, dupa ce internationalul roman a pierdut apelul inaintat la Tribunalul Federal Elvetian.

Tribunalul Elvetian a confirmat astfel sanctiunile TAS si FIFA, dar nu este clar daca Mutu va plati singur aceasta suma.

Mutu, care in prezent este suspendat pana la sfarsitul lunii octombrie pentru dopaj, a fost concediat de Chelsea in 2004, dupa ce atacantul a fost depistat pozitiv la cocaina. Chelsea l-a dat in judecata pentru incalcarea contractului (mai era legat de gruparea londoneza inca patru ani) si a pretins daune, dupa ce platise clubului Parma 22,5 de milioane de euro pentru transfer. Decizia a fost confirmata de FIFA, iar apoi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Mutu a fost suspendat sapte luni de federatia engleza pentru dopaj, revenind pe gazon in 2005.

Chelsea si patronul sau, miliardarul rus Roman Abramovici, ar putea fi de acord sa negocieze o despagubire mai mica, dupa o batalie juridica la cinci foruri legale diferite.

Mutu a fost suspendat in aprilie pe o perioada de 9 luni dupa ce a fost depistat pozitiv la sibutramina in luna ianuarie si va reveni pe gazon abia pe 28 octombrie.

Chiar daca TAS este cel mai inalt tribunal sportiv din lume, este localizat la Lausanne si se supune legii elvetiene.

AGERPRES