Bucurestiul, pe locul 70 in topul celor mai scumpe orase europene pentru expati

Data publicarii: 15-06-2010 | Diverse

Bucurestiul si-a mentinut a 70-a pozitie in topul european al costurilor vietii pentru expati, insa a urcat la nivel mondial, pe locul 183, comparativ cu 189 in 2009, arata un studiu al companiei britanice de consultanta ECA International.

Studiul are la baza un cos de bunuri de consum si servicii utilizate in mod comun de expati pentru a compara nivelul preturilor in 400 de orase si zone de la nivel mondial, scrie in comunicatul ECA.

Cel mai scump oras pentru expati a devenit capitala Norvegiei Oslo, devansand Copenhaga, fruntasa clasamentului in 2009.

Oslo este urmat de Stavanger (Norvegia), Copenhaga (Danemarca), Geneva, Zurich, Berna si Basel (toate din Elvetia). Pe ultimele trei pozitii din top zece se afla Helsinki (Finlanda), Moscova si Paris.

"Companiile care trimit expati sa lucreze in alte state analizeaza costul vietii la calcularea pachetului salarial pentru a asigura stabilitatea puterii de cumparare a acestora. Schimbarea in costul vietii din orase ca Oslo, Stockholm sau Moscova evidentiaza nevoia companiilor de a se adapta in functie de cursul de schimb si preturi
 pentru a administra mai bine pachetele salariale pentru expati", spune Frederic Franchi, analist al ECA.

Cel mai scump oras din Europa Centrala si de Est este Viena, clasat pe locul 12. Urmeaza Atena pe 24, Sankt Petersburg pe 28, Istanbul pe 29, Ankara pe 36, Zagreb pe 41, Ljubljana pe 43, Tbilisi pe 44, Tallinn pe 45, Riga pe 49, Sofia pe 50, Bratislava pe 53, Praga pe 54, Varsovia pe 59, Budapesta pe 61, Vilnius pe 66, Sarajevo pe 67, Belgrad pe 68 si Skopje pe 69.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: