Cat pierzi daca vrei sa-ti vinzi apartamentul nou

Data publicarii: 15-06-2010 | Imobiliare

In urma cu doi-trei ani, dezvoltatorii isi frecau mainile multumiti ca romanii cumpara apartamente noi, dar scumpe. Acum, cand vanzarile s-au redus dramatic, au bagat preturile la apa si se multumesc cu un profit mai mic. De pierdut insa, pierd cei care au cumparat locuinte scumpe in perioada de boom-imobiliar si scot acum apartamentele la vanzare la preturi mult mai mici fata de cele de achizitie.

Gigi Popescu a cumparat acum doi ani un apatament cu trei camere ce are o suprafata utila de 100 mp in ansamblul rezidential Cartierul Latin, pentru care a platit 130.000 de euro. A mai bagat alti 45.000 de euro pentru ca a vrut sa il transforme intr-o locuinta de lux. Acum o luna insa, Popescu a scos apartamentul la vanzare la un pret de 127.000 de euro. Astazi insa, (n.r. - 10 iunie) proprietarul a mai lasat din pret si viseaza sa il vanda cu 112.000 de euro, discutabil.

"Il vand nemobilat, doar cu mobilierul din bucatarie, iar pretul este discutabil, dar nu l-as da mai ieftin de 100.000 de euro. L-am scos la vanzare pentru ca nu mai pot face fata sa il tin si pe asta, pentru ca mai am un apartament vechi in care stau, iar in cel nou stateau copiii mei. De sunat, nu m-a sunat nici un client, doar firme care doreau sa puna anuntul pe site-uri", ne-a declarat Gigi Popescu.

Chiar daca proprietarul va reusi sa vanda la pretul de 100.000 de euro, el este si cel care pierde, si asta pentru ca un apartament, ce-i drept cu doua camere, dar care are o suprafata de 112 mp in acelasi proiect costa 65.000 de euro, fata de cel initial de 90.000 de euro.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: