Europa: Scadere cu zece la suta a vanzarilor auto in acest an

Data publicarii: 15-06-2010 | Auto

Vanzarile auto pe plan mondial vor creste cu sapte la suta in acest an, la 68 milioane de unitati, in pofida unui declin de zece la suta in Europa, conform unui studiu publicat luni de compania de consultanta AlixPartners LLP

Studiul estimeaza ca vanzarile anuale de masi noi in China ar putea ajunge la 20 de milioane de unitati in urmatorii cinci ani, iar vanzarile in America de Nord vor creste cu 12 la suta in acest an.

Declinul din Europa, considera AlixPartners LLP, este cauzat de incheierea subventiilor guvernamentale acordate la achizitionarea unui automobil nou.

Pana in 2014, vanzarile auto pe plan mondial vor ajunge la 87 milioane de unitati, dar pietele din Europa Occidentala, America de Nord si Japonia nu vor atinge probabil nivelul din 2007 inainte de anul 2014.

In mai agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit in crestere perspectiva pentru industria auto mondiala, de la 'stabila' la 'pozitiva'. Aceasta perspectiva exprima asteptarile agentiei privind conditiile fundamentale de creditare in industria auto in urmatoarele 12-18 luni.

Revizuirea in crestere a perspectivei a fost determinata de opinia Moody's, conform careia tendintele in vanzari, cerere si preturi in industria auto si-au revenit mai devreme decat a anticipat anterior agentia.

''Intr-adevar, s-au imbunatatit vanzarile, in special in China si Brazilia, iar evolutia in Europa Occidentala este peste asteptari, pana acum. In plus, piata auto din SUA se redreseaza, iar Japonia continua sa beneficieze de subventii', a explicat analistul Moody's, Falk Frey.

Agentia se asteapta la vanzari auto globale de 67,6 milioane de dolari, sau o crestere de 5,5 la suta fata de vanzarile din 2009, comparativ cu estimarea precedenta, de 65,3 milioane de unitati, sau o crestere de doi la suta.

Integral in Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: