Codul de buna purtare al recuperatorilor intra in vigoare din 2011

Data publicarii: 15-06-2010 | Finante-Banci

Firmele de recuperare de creante nu vor mai putea suna, incepand de anul viitor, restantierii la orice ora din zi sau din noapte pentru a le cere banii datorati si nu vor mai avea voie sa ceara informatii de la terte persoane despre acestia. Un grup parlamentar lucreaza la un proiect care va reglementa activitatea firmelor specializate in recuperarea creantelor.

"Cel mai probabil, proiectul privind activitatea firmelor de recuperare de creante va fi aplicat de anul viitor", a declarat pentru Gandul senatorul Iulian Urban, initiatorul proiectului legislativ. Si reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consu-matorilor sustin ca au avut cateva propuneri pentru acest proiect, dupa ce au analizat legislatia din domeniu din alte tari.

"Exista o preocupare la nivel parlamentar in ce priveste reglementarea activitatii de recuperare de creante. Noi am trimis cateva propuneri", a declarat pentru Gandul Mihail Meiu, director in cadrul ANPC, institutie unde mai multi clienti ai bancilor s-au plans ca au fost sunati de recuperatori, fara ca banca sa ii instiinteze in prealabil. Proiectul prevede ca "un colector de debite nu poate utiliza niciun fel de tehnici care sa hartuiasca, oprime sau sa abuzeze debitorul".

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: