Complexul Energetic Rovinari a demarat licitatia de circa 1 miliard de euro pentru grupul de 500 MW

Data publicarii: 16-06-2010 | Economie

Producatorul de electricitate Complexul Energetic Rovinari a demarat licitatia de aproximativ 1 miliard euro pentru grupul de 500 MW pe carbune pe care a anuntat recent ca vrea sa il construiasca pe terenul din dotare, proiect pe care vrea sa il realizeze cu un investitor privat.

"Noi venim cu infrastructura si utilitatile. Grupul energetic de 500 MW va avea si o instalatie de desulfurare, de captare si de inmagazinare emisii de dioxid de carbon", a declarat marti pentru NewsIn directorul general al companiei, Tiberiu Trotea.

Complexul Energetic Rovinari isi propune totodata ca lucrarile sa demareze la 1 noiembrie 2010 si sa fie finalizate la 31 decembrie 2014.

Recent, oficialii producatorului de energie spuneau ca exista deja interese pentru acest proiect din partea unor mari companii, una dintre ele fiind China National Electric Equipment Corporation, cu care se poarta negocieri.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica si a fost infiintat la 1 mai 2004. Actionariatul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1320 MW (4x330 MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.

NewsIn