Romania, Bulgaria si Grecia se bat pe turistii israelieni care si-au anulat vacantele in Turcia

Data publicarii: 16-06-2010 | Turism

Romania, Bulgaria si Grecia se bat pe turistii israelieni care si-au anulat vacantele in Turcia, din cauza conflictului din Gaza. Vorbim de peste 400.000 de potentiali clienti, pe care operatorii de turism se chinuie acum sa-i convinga ca in Romania e cel mai bine.

In Turcia, israelienii mergeau in hoteluri de cinci stele, in sistem all inclusive. Adica stateau sapte zile intr-un loc in care aveau tot ce le trebuie.

Un tur-operator israelian care e acum in Romania a ales hotelul care ofera vacante all inclusive si inca trei, cu demipensiune. El crede ca aproape 3.000 dintre turistii israelieni nu vor alege Bulgaria, ci pe noi.

"Romania are sansa acum sa atraga charterele anulate de pe piata turca. E o oportunitate pentru noi, trebuie sa stim sa o speculam", a declarat Corina Martin, presedinte ANAT.

La noi pe litoral, israelienii dau pe cazare si doua mese, mai putin de jumatate din pretul unei vacante in Turcia. Dar ii mai costa cateva sute de euro a treia masa si bauturile. Pare mai avantajos sa mearga pe litoralul bulgaresc pentru o vacanta cu de toate, pe care sa dea cel mult 500 de euro, nu? Pentru ca stiu ca adversarul e "avansat", agentii de turism de la noi le ofera si alte produse ca sa-i atraga in Romania.

"Romania mai poate sa ofere si tratamente pe litoral si in interiorul tarii, sejururi la munte sau circuite", a spus Iulian Andrei, agent de turism.

"Incercam sa ne concentram pe circuite culturale, pe Bucuresti cu excursii la castele, mare, Delta, excursii de o zi la manastiri cu avionul", explica Mircea Vladu, agent de turism.

Integral in Antena3