Bill Gates si Warren Buffet cer miliardarilor sa dea jumatate din avere de pomana

Data publicarii: 17-06-2010 | International

Sotii Gates impreuna cu miliardarul Warren Buffet vor sa schimbe conceptul de filantropie: le cer bogatanilor americani sa doneze cel putin jumatate din avere organizatiilor caritabile, fie in timpul vietii, fie cand mor.

In mai 2009, la initiativa celor doi cei mai bogati oameni din America, s-a organizat la New York un dineu confidential la care au participat granzii Statelor Unite din perspectiva averii. Au fost acolo David Rockefeller, Michael Bloomberg, edilul metropolei de pe coasta de Est si chiar si celebra realizatoare Oprah Winfrey. Iar de discutat, au discutat despre filantropie, scrie CNN Money, citand revista Fortune.

Sotii Gates si Warren Buffet - al treilea la bogatie din lume dupa Gates si Carlos Slim, au demarat cu acea ocazie ceea ce poate fi numita drept cea mai mare actiune de strangere de fonduri din istoria omenirii. Scopul principal al lui Bill, Melinda si Warren este sa-i determine pe cei mai bogati oameni din America, cei care apar in topul 400 al Forbes sa doneze literalmente, cel putin 50% din averea lor pentru scopuri caritabile.

Numai in ultimii 4 ani, Buffet a donat Fundatiei Bill&Melinda Gates aproximativ 6,4 miliarde de dolari. Combinat cu ce primeste de la familia celui mai bogat om al lumii, Fundatia este in stare sa ofere anual circa 3 miliarde de dolari in scopuri caritabile. Beneficiarii filantropiei sunt in special organizatii care militeaza pentru sanatate mondiala.

Daca planul acestora va functiona, judecand dupa averile insumate la 1,2 trilioane de dolari ale membrilor topului Forbes, organizatiile caritabile ar incasa cam 600 de miliarde de dolari.

Integral in Realitatea.net