Cinema City deschide al doilea megaplex in Romania, investitie de circa 8 mil. euro

Data publicarii: 17-06-2010 | Afaceri

Cinema City deschide vineri al doilea megaplex in Romania, in centrul comercial bucurestean Sun Plaza localizat la Piata Sudului, care a necesitat o investitie totala de aproximativ 8 milioane de euro.

Noul megaplex este situat in mall-ul Sun Plaza, cel mai recent deschis centru comercial din Bucuresti. Pe o suprafata de peste 5.000 metri patrati, Cinema City Sun Plaza ofera patru sali 3D si alte 11 sali cu proiectoare de top Kinoton, pentru peliculele de 35 mm.

Toate salile sunt dotate cu sisteme de sunet Dolby Digital. Cinematograful cuprinde un bufet cu gustari (popcorn, nachos, dulciuri) si racoritoare, precum si o cafenea de incinta (in parteneriat cu Strauss Romania).

Cele doua megaplexuri pe care reteaua le-a deschis in Bucuresti au o capacitate totala de peste 7.100 de locuri. Cu un total de 72 de sali in sapte multiplexuri din tara (Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Bacau si Pitesti), Cinema City este cel mai mare operator cinematografic atat din Romania, cat si din intreaga Europa Centrala si de Est.

Centrul comercial Sun Plaza s-a deschis in 25 februarie, investitorii astepandu-se la circa 15 milioane de vizitatori anual. Sun Plaza are o suprafata totala de 210.000 mp si o suprafata comerciala de 80.000 mp, precum si 2.000 de locuri de parcare dispuse pe doua niveluri subterane si o legatura directa cu statia de metrou Piata Sudului, realizata printr-un pasaj subteran.

Sparkassen Immobilien AG, companie de investitii imobiliare din Austria, este listata la Bursa din Viena de 22 de ani, avand investitii in proprietati rezidentiale, birouri, hoteluri si spatii comerciale in Austria, Germania, Bulgaria, Romania, Croatia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La 31 martie 2010, suprafata inchiriabila totala era de 1.407.000 m2.

EMCT s-a implicat in dezvoltarea de centre comerciale in Romania de peste zece ani, colaborand cu retaileri importanti precum Carrefour, Bricostore si Cora
 
NewsIn