Romania castiga anual circa 60 milioane euro din tranzitul cu gaze, spune Videanu

Data publicarii: 18-06-2010 | Economie

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Romania castiga anual din tranzitul de gaze undeva la 60 de milioane de euro, insa depinde de perioade.

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, s-a intalnit miercuri la Moscova cu presedintele Gazprom, Alexei Miller. Din delegatia condusa de ministrul Videanu au facut parte si reprezentanti ai companiilor Romgaz si Transgaz.

Discutiile asupra proiectelor referitoare la tranzitul gazelor, abordate in intalnirea de miercuri, vor fi continuate in 6 iulie, cand o delegatie de experti a Transgaz va merge la Moscova, pentru a finaliza negocierile privind tranzitul de gaze spre Balcani. In acest context, a fost abordat si subiectul colaborarii directe Romgaz-Gazprom privind livrarea de gaze din anul 2012.

Ministerul a comunicat miercuri ca studiul de fezabilitate pentru depozitul de gaze de la Roman-Margineni se va incheia in octombrie, cand se va lua o decizie privind viitorul proiectului.

De asemenea, ministrul economiei, Adriean Videanu, a exprimat disponibilitatea Romaniei de a pune la dispozitia partii ruse toate datele relevante pentru studiul de fezabilitate privind proiectul South Stream, urmand ca discutiile sa fie continuate in toamna acestui an, cu ocazia vizitei la Bucuresti.

O alta tema de discutie dintre Videanu si Alexei Miller s-a referit la zona productiei de energie, unde Gazprom este interesat sa investeasca impreuna cu Romgaz.

NewsIn