Astra a relansat o polita ce acopera riscul de deces si poate fi incheiata pe o perioada de 59 ani

Data publicarii: 21-06-2010 | Actualitate

Astra Asigurari a relansat un produs de asigurare de viata care ofera protectie familiei asiguratului in caz de deces din orice cauza, cu posibilitatea alegerii unor clauze suplimentare pentru cazuri de spitalizare, interventii chirurgicale, fracturi si arsuri, prima minima fiind de 50 lei pe luna.

Produsul Garant Individual se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 16 si 75 ani, iar durata contractului poate fi cuprinsa intre 1 si 59 ani, in conditiile in care majoritatea companiilor de asigurari ofera acoperire pentru maximum 30-35 ani, se arata intr-un comunicat transmis luni de companie.

Clientul poate opta pentru modificari oricand pe parcursul derularii contractului: modificarea sumei asigurate, a primei de asigurare, a frecventei de plata.

"Clientul poate rascumpara contractul, total sau partial, dupa trei ani de valabilitate continua a acestuia, ceea ce inseamna ca acesta poate recupera o parte din primele platite in timp companiei de asigurari. De asemenea, Astra Asigurari ofera clientului posibilitatea inlocuirii unui produs de asigurare cu altul, prezervand valoarea de rascumparare", se arata in comunicat.

Beneficiarii persoane fizice ai contractului de asigurare pot incasa indemnizatia sub forma de plati periodice, frecventa platilor fiind stabilita tot de beneficiar.

Polita Garant poate fi cesionata in favoarea bancii, oricand pe parcursul derularii contractului, iar beneficiari pot fi si societatile de leasing. Contractul este valabil in toata lumea, neavand limita teritoriala.

Prima de asigurare poate fi platita periodic, in functie de optiunea clientului: anual, semestrial, trimestrial, lunar sau o singura data, la incheierea contractului. "Cu cat frecventa platilor este mai mica, cu atat clientul beneficiaza de o reducere de prima mai mare", se arata in comunicat.

Societatea Astra Asigurari este controlata de grupul Nova Trade, al omului de afaceri Dan Adamescu, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.

NewsIn