Dan Diaconescu, acuzat de DNA ca a luat mita 30.000 de euro

Data publicarii: 22-06-2010 | Actualitate

Procurorii DNA sustin, in rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu, ca realizatorul TV ar fi primit 30.000 de euro si 4.200 de lei de la primarul comunei aradene Zarand, Ioan Mot, pe care l-a amenintat ca dezvaluie cum si-a obtinut "ilicit" averea.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu, din 18 iunie, se arata ca "Dan Diaconescu, in calitate de actionar si administrator al SC Oglinda Television, asociat la SC Ocram Televiziune SRL si relizator de programe la postul de televiziune OTV, a exercitat acte de amenintare atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Parv, in scopul de a determina persoana vatamata Ion Mot, primar al comunei Zarand, sa dea o suma totata de 200.000 de euro. Sub presiunea acestei amenintari, din suma pretinsa initial, persoana vatamata a platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 de lei".

Totodata, procurorii arata, in aceeasi rezolutie, ca "amenintarea consta in darea in vileag a unor fapte reale ori imaginare, compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta nejustificata, precum si ca ar fi efectuat tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind cetatenii comunei Zarand. In consecinta, s-a dispus inceperea urmarii penale".

Integral in Realitatea.net