In Ungaria se fac cele mai profitabile investitii in proprietati rezidentiale

Data publicarii: 22-06-2010 | Imobiliare

Impreuna cu Macedonia si Ucraina, pietele celor trei state asigura randamente atractive din chirii intre 8 la suta si 10 la suta. Lumea a devenit un loc mult mai placut pentru investitorii internationali comparativ cu anul trecut pe vremea aceasta. Multe economii, iar odata cu ele si pietele imobiliare, se afla in convalescenta. Totusi, in Europa inca nu a venit timpul pentru investitii, cu exceptia catorva tari.

Macedonia, Ucraina si Ungaria prezinta cele mai grozave oportunitati de investitii in sectorul rezidential, oferind randamente din chirii (rental yields) care variaza intre 8,11% in Ungaria, la 9,09% si 9,91% in Ucraina, respectiv Macedonia, se arata in raportul privind cele mai bune destinatii pentru investitori alcatuit de Global Property Guide (Global PG). Randamentul de inchiriere (rental yield) este important in aprecierea valorii unei proprietati imobiliare.

Practic, acesta reprezinta suma care poate fi castigata din inchirierea bunului imobiliar inainte de plata taxelor si a altor cheltuieli, exprimat ca procent din valoarea proprietatii. Un imobil in valoare de un milion de dolari, care aduce proprietarului o chirie de 100.000 de do-lari pe an, are un randament brut de inchiriere de 10%.

Integral in Financiarul