Miliardarii Romaniei: N-am ascuns averi in strainatate. Fiscul poate sa ne caute linistit conturile

Data publicarii: 22-06-2010 | Actualitate

Ioan Niculae, Silviu Prigoana, Viorel Micula si Boby Paunescu nu se sperie de seful Fiscului, care a anuntat ca va cauta averile ilicite din strainatate ale bogatilor Romaniei

Fiscul roman vrea sa dea de urma tuturor proprietatilor si conturilor pe care oamenii de afaceri romani le detin in strainatate si sa le impoziteze cu 16% daca respectivii bani nu pot fi justificati. Astfel, Fiscul va cere institutiilor similare din Europa o evidenta a proprietatilor detinute de cetatenii romanipersoane fizice intr-o tara, "peste un anumit nivel".

"Pana la 1 ianuarie 2011, vrem sa detectam cu exactitate toti contribuabilii cu averi mari si daca aceste averi au fost impozitate. Discutam despre marile averi provenite din economia subterana", a spus Sorin Blejnar, prsedintele ANAF, citat de Gandul. Pentru a vedea daca anuntul lui Blejnar a bagat spaima in miliardarii romani i-am intrebat pe cativa dintre acestia daca au sau nu conturi ascunse ori proprietati in strainatate. Raspunsurile acestora, pe care le puteti vedea mai jos, au fost la unison: N-avem averi nefiscalizate si nu ne e teama de Fisc.

Integral in Money.ro