Romanii isi vor refinanta tot mai greu creditele

Data publicarii: 24-06-2010 | Finante-Banci

Reducerile de salarii si scaderea nivelului garantiilor sunt motive pentru care majoritatea bancilor vor refuza refinantarile de credite

Romanii isi vor refinanta tot mai greu imprumuturile, insa cei care vor reusi sa convinga bancile ar putea plati o rata injumatatita, considera brokerii de credite. Recent a intrat in vigoare ordonanta privind contractele de credit, iar bancile sunt obligate, printre altele, sa diminueze comisioanele de rambursare anticipata pana la 1%, respectiv 0,5%, in functie de perioada pana la incetarea contractului, fata de 4-5% cat erau pana acum.

Brokerii de credite considera ca reducerile de salarii, diminuarea gradului de indatorare si incertitudinea privind locurile de munca sunt motivele pentru care romanii nu isi vor mai putea refinanta prea usor creditele pe care le au. «Un client care s-a imprumutat pana la maximul gradului de indatorare de acum doi ani nu va avea nici o sansa sa-si refinanteze creditul», ne-a declarat Ciprian Iorga, Associate Manager la Vertical Finance.

El a adaugat ca un motiv in plus ca banca sa nu fie dispusa pentru o refinantare il reprezinta gradul de indatorare acceptat de bancheri care s-a injumatatit fata de acum doi ani.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: