Cum se taxeaza averea in Europa

Data publicarii: 25-06-2010 | International

Guvernul se gandeste la o "taxa de solidaritate" pe locuintele neinchiriate ale romanilor cu mai multe proprietati. Nivelul economic scazut a intarziat aplicarea impozitului pe avere in Romania, potrivit declaratiilor facute la inceputul anului de ministrul de Finante, Sebastian Vladescu. Ajunsi insa la fundul sacului, in plina recesiune, guvernantii au anuntat o serie de masuri, dar si modificarea Codului Fiscal, care echivaleaza ca principiu cu impozitarea unei parti din averea individuala.

"Taxa de solidaritate" pentru locuintele neinchiriate, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 iulie, prin modificarea Codului Fiscal, anuntata de ministrul Vladescu, practic taxeaza toti proprietarii care detin mai mult decat o casa in care locuiesc.

Aceasta taxa este suplimentara impozitului pe proprietate platit pana in prezent si va fi cuprinsa intre 50 si 200% din impozit (50% din impozitul datorat pe acest an pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozitul datorat pentru al doilea imobil si 200% din impozit pentru a treia cladire si urmatoarele).

In plus, de la anul, tot Ministerul Finantelor a anuntat ca proprietarii de lo¬cuin¬te cu suprafete mari vor fi impozitati corepunzator. Practic, va fi vorba de o impozitare a luxului, insa in aceeasi masura vor fi taxati suplimentar si detinatorii de apartamente
destinate inchirierii.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: