Boc: Suntem pregatiti pentru orice varianta incat masurile de austeritate sa fie aplicate din 1 iulie

Data publicarii: 28-06-2010 | Economie

Premierul Emil Boc a declarat duminica, la finalul videoconferintei cu prefectii, ca Guvernul este pregatit pentru orice varianta, raspunzand astfel unei intrebari legate de sansele care exista pentru ca masurile de austeritate sa intre in vigoare de la 1 iulie.

"Suntem pregatiti pentru orice varianta, asta vreau sa stiti", a raspuns Boc, intrebat fiind ce sanse exista ca masurile pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea si nu au fost declarate neconstitutionale de CCR sa intre in vigoare de la 1 iulie.

Emil Boc a afirmat, in deschiderea videoconferintei, ca planul initial de reducere a cheltuielilor bugetare prin diminuarea salariilor si pensiilor "a fost amputat de Curtea Constitutionala" pe componenta pensiilor.

El si-a reiterat convingerea ca prima varianta propusa de Guvern viza domeniile cu probleme si ar fi dus la insanatosirea sistemului financiar romanesc.

"Problema deficitului la pensii ramane. Din nefericire, nu a fost facuta operatia exact acolo unde trebuia, adica la deficitul pe fondul de pensii. In aceste conditii, am ales o alta solutie, care stim ca are efecte dureroase pentru economie, ca incetineste iesirea din recesiunea economica, dar in conditiile date dupa decizia CCR, ne poate asigura echilibrul financiar intern si finantarea deficitului prin mentinerea acordurilor internationale si, nu in ultimul rand, posibilitatea de a continua reformele structurale", a sustinut Emil Boc.

Integral in Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: