Adrian Vasilescu: Leul nu se prabuseste. BNR nu a vrut o crestere a TVA

Data publicarii: 29-06-2010 | Finante-Banci

Banca Nationala nu si-a dorit o crestere a TVA, spune consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu. "Atata vreme cat o decizie in acest sens a fost luata, noi plecam de la acest dat - pentru ca suntem in fata unui dat si trebuie sa actionam in asa fel incat sa ii facem fata. Nu ne-a intrebat nimeni pe noi daca sa faca asta sau nu", a declarat consilierul, intr-un interviu acordat Antena3.

Fata in fata cu majorarea taxei pe valoarea adaugata, "sunt doua masuri guvernamentale, deci doi factori care tin de interventia statului si care se anihileaza unul pe altul. Nu total. S-ar putea sa avem o crestere inflationista", spune Vasilescu

Consilierul guvernatorului spune despre leu ca "nu se prabuseste", iar cursul de schimb "exprima un soc psihologic", insa nu inseamna ca aceasta este si tendinta pe care o va urma.

"Este normal ca fiind atata zarva in jur, cursul sa fi fost antrenat in acest joc si sa o ia putin in sus. Asta nu inseamna ca de acum incolo asta e tendinta", a declarat Vasilescu.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: