Romanii au cumparat de pana la cinci ori mai multa valuta decat intr-o zi normala

Data publicarii: 29-06-2010 | Finante-Banci

Deprecierea leului in raport cu moneda unica europeana a determinat multi romani sa mearga la casele de schimb valutar si sa cumpere valuta.  La majoritatea suscursalelor bancare unde existau case de schimb au fost cozi pentru aceste servicii.

Populatia a cumparat luni valuta de la casele de schimb ale bancilor sau cele independente intr-un volum dublu comparativ cu o zi obisnuita, iar in unele cazuri chiar de cinci ori mai mare.

" Enorm de mult a crescut cererea pentru euro . Pot spune ca astazi singurele operatiuni au fost de vanzarea de euro. Vanzarile au explodat. Cererea a fost de cel putin cinci ori mai mare decat intr-o zi obisnuita", a declarat pentru MEDIAFAX Andrei Sterescu, administrator Luxor, casa de schimb prezenta in Bucuresti si Arad.

Cursul de referinta publicat luni de Banca Nationala a Romaniei a crescut cu 4,49 bani, la 4,3257 lei/euro, ajungand astfel la cel mai ridicat nivel de la introducerea monedei unice europene. Cea mai ridicata cotatie de pana acum, de 4,3127 lei/euro, a fost publicata de BNR la 22 ianuarie 2009. In raport cu moneda americana, BNR a anuntat un curs de 3,4996 lei/euro, cu 0,85 bani peste nivelul anterior.

Leul a continuat sa se deprecieze spre finalul sedintei interbancare de luni, iar cotatiile din piata interbancara au atins un nou nivel maxim absolut, de 4,3580 lei/euro, la inchiderea sedintei paritatea situandu-se usor mai jos, la 4,3525 lei/euro

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: