Vladescu nu exclude o modificare a cotei unice in 2011, cand va fi regandit tot sistemul de taxare

Data publicarii: 30-06-2010 | Finante-Banci

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat marti ca tot sistemul de taxe si impozite din Romania trebuie regandit, inclusiv taxarea muncii, impozitul pe venituri si impozitul pe proprietate, iar in acest context este posibil sa se renunte si la cota unica.

"Daca ma intrebati daca va mai exista cota unica, va spun sincer ca este o discutie deschisa. Cred ca in 2011 tot sistemul de taxe si impozite trebuie regandit. Suntem in faza in care oferim lumii politice solutii, iar ei trebuie sa decida", a spus Vladescu.

Oficialul a adaugat ca Ministerul Finantelor lucreaza in acest moment la un sistem de aplicare a impozitului pe proprietate si la "bazele de evaluare a proprietatilor din Romania", si a precizat ca "probabil nu vor exista majorari semnificative ale taxelor in 2011 pentru proprietarii locuintelor de 2-3 camere sau pentru cei care au venituri mici, ci doar pentru cei care au un numar mare de proprietati".

"Sistemul de impozitare va fi corelat cu o valoare reala a proprietatii. Aici lucram", a precizat Vladescu.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor a dat asigurari ca "in mod cert TVA nu va fi majorat peste nivelul de 24%", refuzand insa sa comenteze daca este posibila o scadere a taxei pe valoare adaugata sub acest nivel, de la 1 ianuarie 2011.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: