Guvernul va aproba miercuri Ordonanta de Urgenta pentru taxarea suplimentara a proprietatilor

Data publicarii: 30-06-2010 | Economie

Ministrul Finantelor a anuntat ca taxarea suplimentara a proprietatilor va fi adoptata miercuri printr-o Ordonanta ce va viza cresterea cu pana la 200% a impozitului pe locuinte datorat statului, in forma cunoscuta, eliminata recent din legea de modificare a Codului Fiscal "din ratiuni juridice."

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti ca Ordonanta de Urgenta prin care se vor adopta miercuri cresterile de impozit pe proprietatile neinchiriate va respecta intocmai vechile prevederi ale proiectului de modificare a Codului Fiscal. Acestea au fost initial cuprinse la articolul 3 din proiectul legii de modificare, dar au fost ulterior retrase din text "din ratiuni juridice".

El a mentionat ca persoanele cu venituri mici nu vor plati acest impozit suplimentar, ci vor ramane "in continuare protejate".

Oficialul a adaugat ca Ministerul Finantelor lucreaza in acest moment la un sistem de aplicare a impozitului pe proprietate si la "bazele de evaluare a proprietatilor din Romania", si a precizat ca "probabil nu vor exista majorari semnificative ale taxelor in 2011 pentru proprietarii locuintelor de 2-3 camere sau pentru cei care au venituri mici, ci doar pentru cei care au un numar mare de proprietati".

"Una din probleme este ca nu avem o baza de evaluare a proprietatilor in Romania. Incercam sa evaluam...fara sa uitam ca exista o baza mare de platitori care vor fi protejati in continuare...probabil ca nu vor exista majorari de taxe locale pentru cineva care are doua sau trei camere la bloc, acestia nu vor fi afectati. Pentru cei care au un numar important de propietati, vom gasi un sistem pentru impozitarea cu valoarea reala de piata a proprietatii. Sistemul de impozitare va fi corelat cu o valoare reala a proprietatii. Aici lucram," a mai spus Vladescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: