Cum ne va influenta cresterea TVA vacantele! Cat de scumpe vor fi concediile de acum inainte?

Data publicarii: 30-06-2010 | Turism

Majorarea TVA de la 19 la suta la 24 la suta va influenta, in mod evident si piata turistica. Daca din punct de vedere al cazarii in Romania modificari de preturi nu ar trebui sa apara, intrucat hotelurile la noi beneficiaza de TVA de 9%, asta nu inseamna ca nu vom plati mai mult pe mancarea de la restaurant, pe serviciile turistice sau pe transport.

Operatorii de turism spera ca noile modificari din Codul Fiscal, ce vor intra in vigoare de la 1 iulie si care certifica majorarea TVA la 24%, sa nu se aplice si pentru hoteluri si pensiuni, care pana acum au fost privilegiate si au platit o taxa pe valoare adaugata de doar 9%.


"Speram sa nu se umble la TVA-ul platit de hoteluri pentru ca, pana la urma, a fost un drept castigat de industria turistica romaneasca, este in conformitate cu normele UE si, peste toate acestea, criza economica s-a resimtit puternic in turismul nostru, asa ca, sa mai si maresti TVA-ul, nu stiu ce va mai ramane de facut dupa. Trebuie sa ne gandim totusi ca de acum inainte hotelurile se vor aproviziona cu un TVA de 25% si vor vinde cu 9%, iar diferenta vor trebui sa o acopere prin scaderea marjei de profit", a declarat pentru incont.ro Mihai Rasnita, secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: