Crin Antonescu: PNL va sesiza CCR asupra neconstitutionalitatii reducerii salariilor bugetare cu 25 la suta

Data publicarii: 30-06-2010 | Politica

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, miercuri, de la Tribuna Senatului, ca senatorii PNL intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romanie (CCR) asupra neconstitutionalitatii legii privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25%.

Totodata, acesta a facut un apel catre senatorii PSD+PC sa se alature demersului liberalilor, intrucat pentru a sesiza Curtea PNL mai are nevoie de patru semnaturi.

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a pus, marti, in acord cu deciziile Curtii Constitutionale legile austeritatii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.

Ulterior, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Astfel, pensiile nu vor mai fi reduse cu 15% asa cum stabilise Guvernul initial, insa a ramas in vigoare masura de reducere cu 25% a salariilor angajatilor din sistemul bugetar.

Integral in Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: