Scumpirile de maine, aglomeratia de azi. Vezi ce majorari de preturi intra in vigoare joi si ce venituri vor scadea

Data publicarii: 01-07-2010 | Economie

Scumpirile au scos din case romanii din toata tara. Multi si-au cheltuit economiile pe provizii pentru cateva luni de acum incolo. De la inceputul saptmanii, in toate magazinele a fost ca in perioada de reduceri. Producatorii anunta scumpiri de 5-10%. Altii spun ca nu vor creste preturile, pentru ca vor ramane fara clienti

TVA-ul de maine a fost azi spaima romanilor. Si-au facut provizii de unde au putut, mai ceva ca inainte de Craciun. Nu pentru distractie, ci pentru vremurile grele care vin. Au umplut carucioarele cu baxuri de apa, de ulei, dar si cu saci de faina si zahar.

Nu sunt reduceri, nu s-a dat nimic gratis. Romanii au umplut portbajajele cu alimente. Apoi camarile. Magazinele de cartier, en-gross-urile sau supermarketurile au fost destinatia principala a romanilor.

Magazinele de electrocasnice n-au mai avut asa vanzari de dinainte de criza. S-au dublat.

Procente in plus la TVA pot insemna si sute sau mii de euro la masini. Un Logan va costa cu peste 300 de euro mai mult. Un Opel cu aproape 550. Diferenta la masinile de lux va fi de peste doua mii de euro. Asa ca la dealeri comenzile au curs. Dupa aproape 2 ani.

Benzina, motorina si tigarile vor fi si ele mai scumpe din noaptea asta. Preturile vor fi mai mari cu 25, 30 de bani. Asta inseamna o majorare de aproape 6%. Iar viciosii vor plati cu 1 leu mai mult la fiecare pachet de tigari.

Integral in Antena3