Bittman: Finantele stiu cine fura, dar sunt firme care n-au voie sa fie controlate

Data publicarii: 02-07-2010 | Finante-Banci

Fostul consilier al ministrului Sebastian Vladescu spune ca Finantele au cunostinta de firmele care fura in Romania."Toti cei care fura sunt filmati, indosariati, arhivati", dar nu pot fi controlati niciodata, a mai spus Bittman. Ministerul Finantelor nu a dorit sa comenteze declaratiile lui Bittman.

Ministerul de Finante stie cine fura, dar exista firme care nu trebuie controlate niciodata. Declaratia ii apartine lui Dan Bittman, fost consilier al ministrului Sebastian Vladescu, si a fost facuta joi seara la Ora de foc.

"Sa nu credeti ca nu se stie la nivelul Ministerului de Finante ce se intampla in Romania. Sa nu credeti ca nu se stie pe unde se fura, cine fura. Sunt filmati, sunt indosariati, sunt arhivati. Toti cei care fura. Dar exista firme care n-au voie sa fie controlate niciodata si oameni care n-au voie sa fie controlati niciodata", a spus Dan Bittman la Ora de Foc.

Dan Bittman a mai spus ca a lucrat in minister doar pentru a vedea, din curiozitate, ce se intampla "in interior", si ca nu doreste sa arate cu degetul spre anumite persoane din aceasta institutie.

Ministerul Finantelor Publice nu a dorit sa comenteze afirmatiile fostului consilier Dan Bittman.

Joi, fiscul a raportat ca si-a indeplinit planul. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat in luna iunie 2010 la bugetul de stat 7,38 miliarde lei, cu 5,3% mai mult fata de sumele prevazute si cu 24,97% mai mult decat veniturile perioadei similare din 2009 (5,9 miliarde lei) raportate in termeni nominali.

Dan Bittman a lucrat in Ministerul Finantelor in perioada ianuarie - iunie 2010, in functia de consilier al ministrului Sebastian Vladescu. La inceputul lunii iunie, artistul a demisionat.

"Mi-am dat demisia pentru ca la Ministerul de Finante se fac restructurari si am zis ca e mai bine sa fiu eu primul care imi dau demisia decat sa aud ca folosesc banii statului si ca din cauza mea tara nu merge bine", a declarat la Realitatea TV, Dan Bittman.

Dan Bittman nu este strain de lumea politica. In 2008, a candidat la Primaria Sectorului 1, din partea Partidului Ecologist Roman. In varsta de 48 de ani, Bittman este liderul trupei Holograf din 1985. In 1994 a reprezentat Romania in cadrul concursului muzical Eurovision, unde a acumulat 14 puncte, ocupand la final locul 21. In anii 2001-2003, a moderat emisiunea-concurs Bravo Bravissimo, difuzata de TVR 1. Din noiembrie 2004 este gazda emisiunii Danutz S.R.L., de pe acelasi post de televiziune.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: