Buffett face o donatie de 2 miliarde de dolari unor opere caritative

Data publicarii: 05-07-2010 | International

Miliardarul american Warren Buffett, care a promis sa doneze peste 99 la suta din averea sa unor opere filantropice, a acordat 1,93 de miliarde de dolari in actiuni unui numar de cinci organizatii caritative, potrivit unor documente financiare.

Potrivit acestor documente ale jandarmului bursier american /SEC/, citat de AFP, Buffett a donat mai ales 1,6 miliarde de dolari Fundatiei Bill si Melinda Gates.

Miliardarul, in fruntea holdingului financiar Berkshire Hathaway, a promis in 2006 sa doneze in fiecare luna iulie o parte dintre cele 10 miliarde de actiuni ale societatii pe care o detine fundatiei lui Bill Gates.

Warren Buffett a informat de asemenea SEC ca el doneaza circa 713.000 actiuni fundatiilor Sherwood, Howard G. Buffet si NoVo, precum si peste 2 miliarde de actiuni fundatiei Susan Thompson Buffett.

Cei doi americani cei mai bogati, Bill Gates si Warren Buffett, au anuntat la mijlocul lunii iunie ca incearca sa ii convinga si pe ceilalti milionari si miliardari sa doneze jumatate din averea lor unor opere de caritate.

Buffett, care la 79 de ani detine o avere estimata la 47 de miliarde de dolari, a promis la randul sau donatii de "99 la suta din capitalul /sau/ unor opere filantropice " in timpul vietii sau la moartea sa.

Potrivit revistei Forbes, Bill Gates si Warren Buffett ocupa respectiv al doilea si al treilea loc in clasamentul persoanelor celor mai bogate din lume.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: