Litoralul romanesc, cu 15 la suta mai gol ca in 2009. Cresterea TVA nu majoreaza tarifele

Data publicarii: 06-07-2010 | Turism

Vremea proasta si masurile de austeritate anuntate de Guvern au facut ca numarul turistilor sa "intre la apa"

Duminica s-au aflat pe litoralul romanesc nu mai putin de 53.000 de turisti, cifra-record pentru acest sezon. Recordul de anul acesta este insa departe de cifrele din anii trecuti, in acest sfarsit de saptamana fiind pe litoral cu 15% mai putini turisti decat in aceeasi perioada din 2009, conform datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"Scaderea de pe litoral se datoreaza in special masurilor de austeritate anuntate, respectiv scaderea salariilor bugetarilor si marirea TVA. Oricum, romanii prefera sa mearga pe litoral in varf de sezon, in iulie-august", a declarat pentru Gandul Traian Badulescu, purtator de cuvant ANAT. Exista insa si o parte buna a crizei, sustin oficialii ANAT: romanii se vor orienta mai mult spre destinatiile interne, care sunt ceva mai ieftine decat cele de peste granita.

"Este criza, avem mai putini bani in buzunar si nu stim ce vom afla maine. Vestile sunt mai greu de suportat si alegem sa ramanem acasa: e mai comod, e mai confortabil, ar fi o sansa sa putem vinde mai mult in saptamanile care urmeaza", este de parere Corina Martin, presedintele ANAT.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: