Castigurile inregistrate din dobanzi pana la 30 iunie inclusiv nu sunt impozitate

Data publicarii: 07-07-2010 | Finante-Banci

Dobanzile inregistrate in contul curent sau in contul de depozit al titularului pana la data de 30 iunie 2010 inclusiv sunt venituri neimpozabile, insa depozitele cu scadenta dupa 1 iulie sunt taxate, au declarat, pentru NewsIn, surse din piata.

Oficiali ai Raiffeisen Bank, citati de The Mony Channel, au declarat luni ca banca a decis sa nu mai retina impozitele la sursa pana ce Ministerul Finantelor nu va publica normele metodologice de aplicare a modificarilor aduse Codului Fiscal.

Ei au declarat, marti, pentru NewsIn, ca banca spera ca impozitele pe dobanzi sa fie aplicate pro-rata, adica doar pentru castigurile obtinute dupa 1 iulie, si nu si pentru depozitele mai vechi, scadente insa dupa aceasta data.

"Ministerul Finantelor ne-a confirmat ca in interpretarea sa, impozitul se aplica pe toata perioada de constituire a depozitului, daca este scadent dupa 1 iulie. Asta e o mare diferenta pentru clienti", a spus un oficial Raiffeisen.

Bancherii au trimis Ministerului Finantelor o solicitare prin care cereau lamiriri cu privire la aplicarea impozitului pe castigurile din dobanzi. Conform unor surse, Ministerul a precizat ca daca dobanzile sunt inregistrate in contul curent sau in contul de depozit al titularului pana la data de 30 iunie 2010 inclusiv, acestea sunt venituri neimpozabile, iar veniturile sub forma de dobanzi inregistrate in contul titularului incepand cu 1 iulie 2010, sunt venituri impozabile.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: