Cine va fi sacrificat pe piata muncii si de ce sunt concediati angajatii competenti

Data publicarii: 07-07-2010 | HR/Cariere

Angajatii incompententi, cei fara nicio ancora relationala in companie dar si performerii sunt vizati, in mod egal, de concedieri. Intre doi angajati la fel de competitivi, angajatorul decide sa renunte la cel cu care nu are nicio afinitate, spun jucatorii din piata locala de recrutare. Daca nu vrei sa fii concediat in plina criza, trebuie sa vrei sa muncesti peste program, conchid cei mai mari recrutori din piata de profil.

Cine urmeaza sa fie concediat in a doua parte a lui 2010?

Somerii crizei provin, in mod arbitrar, din randul performerilor, incompetentilor si al celor care nu sunt agreati de sef.

"Toti pot fi vizati (de concedieri n.red.): cei competenti, pentru ca sectorul respectiv sufera si cifrele scad dramatic, cei fara pile pentru ca nu le au, cei incompetenti pentru ca sunt incompetenti (iar aici intra in discutie si criteriile de evaluare ale unei anumite companii)", a spus pentru MONEY.ro Florin Ochiana, HR Operations Manager la Lugera & Makler.

Sorin Faur, director consultanta Resurse Umane si coordonator regional la BDO Balkans, (pozitie din care coordoneaza activitatile de resurse umane ale firmei de audit si consultanta din sapte tari), a spus ca primii vizati de concediere sunt angajatii care nu au un rol cheie in cadrul organizatiei.

"Cei mai expusi sunt incompetentii, cei foarte scumpi si care nu (mai) sunt esentiali, cei slab integrati in colectiv, cei cu "cazier" de absenteism, indisciplina, abateri de la program, cei aflati in pragul pensionarii", a adaugat el.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: