Kraft Foods vinde afacerea Cadbury din Romania, suma tranzactiei nu a fost dezvaluita

Data publicarii: 07-07-2010 | Afaceri

Kraft Foods a anuntat miercuri ca a semnat un acord pentru vanzarea afacerii cu ciocolata, prajituri si alte produse zaharoase a Cadbury - Kandia-Excelent catre fondul international de investitii Oryxa Capital, suma tranzactiei nefiind insa dezvaluita.

"Aceasta vanzare survine in urma deciziei Comisiei Europene de aprobare a achizitiei Cadbury plc, ce a fost conditionata de renuntarea la afacerea cu ciocolata, prajituri a Cadbury Kandia-Excelent si Cadbury's E. Wedel in Polonia, ce a fost deja anuntata pe 28 iunie. Ambele vanzari sunt supuse aprobarii Comisiei Europene", se arata intr-un comunicat al companiei.

Vanzarea include marcile Kandia-Excelent (Rom, Magura, Kandia, Laura, Sugus, Silvana si altele) si unitatea de productie din Bucuresti. Aproximativ 530 angajati ai Cadbury Romania lucreaza pentru Kandia-Excelent.

Kraft Foods va pastra marcile internationale ce apartin Cadbury, inclusiv bomboanele Halls.

Portofoliul Kraft Foods include 11 marci importante cu un venit ce depaseste un miliard de dolari: Oreo, Nabisco si biscuitii LU, ciocolata Milka si Cadbury, guma Trident, cafeaua Jacobs si Maxwell House, crema de branza Philadelphia, branzeturile Kraft, gustari si sosuri, preparatele de carne Oscar Mayer.

Pe piata din Romania, Kraft Foods detine  marci precum Poiana, Milka si Toblerone in categoria de ciocolata, cafeaua Jacobs, Nova Brazilia si biscuitii LU.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: