Studiu: 78 la suta dintre romani cred ca situatia economica din Romania nu se va indrepta

Data publicarii: 08-07-2010 | Actualitate

Romanii sunt din ce in ce mai pesimisti din cauza situatiei economice, reiese dintr-un studiu realizat de GFK. In luna iunie indicele de incredere a populatiei a inregistrat cea mai mare scadere din ultimii zece ani. Numai  6% dintre romani mai spera ca situatia lor sa se imbunatateasca in urmatorul an.
 
Daca in urma cu un an, trei din zece romani credeau ca situatia financiara a familiei lor se va inrautati in urmatorul an, in 2010 acest procent aproape s-a dublat. Doar 6% dintre ei mai spera ca situatia lor sa se imbunatateasca in urmatorul an, iar 23% se asteapta sa ramana la fel ca in prezent.

Cei mai multi sunt pesimisti cand vine vorba de viitor - 78% nu se asteapta ca situatia din Romania sa se indrepte din punct de vedere economic in perioada urmatoare. Potrivit studiului companiei GfK, acest pesimism este cauzat in principal de programul de austeritate al guvernului, care a dus la deteriorarea situatiei economice.

In ceea ce priveste situatia financiara din acest an fata de anul trecut, 68% afirma ca aceasta s-a degradat si doar 5% traiesc mai bine. Si increderea in stabilitatea locului de munca a scazut

De asemenea, peste doua treimi dintre romani cred ca inflatia va creste in 2010 si prima jumatate din 2011, iar 85% nu cred ca vor reusi sa faca economii in anul urmator. In acest context, cumpararea de case sau masini nici macar nu mai intra in calcule, peste 85% dintre romani declarand ca acest lucru este imposibil in perioada urmatoare.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: