Pierderile inregistrate de asiguratori in primul semestru - 22 de miliarde de dolari

Data publicarii: 08-07-2010 | International

Pierderile inregistrate in primul semestru al acestui an de companiile de asigurari in urma catastrofelor naturale s-au ridicat la 22 de miliarde de dolari, mai mult decat dublu fata de media inregistrata in ultimii zece ani, a anuntat, miercuri, grupul german Munich Re, transmite Bloomberg.

Pierderile inregistrate de asiguratori 'sunt chiar mai mari decat cifra inregistrata in 2008, cand a fost stabilit precedentul record pentru pierderile semestriale', a precizat Munich Re. In prima jumatate a anului trecut, asiguratorii au inregistrat pierderi de 11 miliarde de dolari de pe urma catastrofelor naturale.

Munich Re, cea mai mare companie de reasigurari din lume, a mai informat ca pierderile economice totale provocate de catastrofele naturale s-au ridicat la 70 miliarde de dolari in primele sase luni ale acestui an.

Potrivit Munich Re, cutremurul din Chile, al cincilea ca marime din ultimul secol, a provocat asiguratorilor pierderi de aproximativ opt miliarde de dolari si pierderi economice totale de 30 de miliarde de dolari. In plus, furtuna Xynthia, care a lovit Portugalia, Spania, Franta si Germania, in luna februarie, ar fi provocat asiguratorilor pierderi de circa 3,4 miliarde de dolari, sustine Munich Re.

Integral in Agerpres

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: