Salvarea bancilor de la faliment, o afacere profitabila pentru Guvernul SUA

Data publicarii: 09-07-2010 | Finante-Banci

Programul de cumparare a activelor bancare a generat un randament mediu de 10% din investitia initiala. Bancile mici si regionale inca nu au inapoiat ajutoarele, majoritatea bancilor mari platindu-si datoriile. Pana in acest moment au fost returnati 137 miliarde dolari

Programul Guvernului american de salvare a bancilor de la faliment in timpul crizei financiare s-a dovedit a fi unul foarte profitabil pentru autoritatile federale, potrivit unui raport al bancii de investitii Keefe, Bruyette & Woods, informeaza CNBC.

61 de banci au inapoiat 137 miliarde dolari

Programul de cumparare a activelor bancare, care face parte din planul ajutor de 700 miliarde dolari, Troubled Asset Relief Program (TARP), a generat un randament mediu de 10% din investitia initiala in cele 61 de banci care au inapoiat in totalitate ajutoarele primite, potrivit raportului, lansat miercuri. "Este destul de clar ca daca economia nu intra iar pe o panta descendenta, aceasta parte a programului TARP va fi profitabila", a declarat Fred Cannon, analist in cadrul Keefe, Bruyette & Woods. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: