Piraeus Bank Romania va trece la tehnologia cip peste 100.000 carduri pana la sfarsitul acestui an

Data publicarii: 12-07-2010 | Finante-Banci

Piraeus Bank Romania va trece la tehnologia cu cip in cazul a peste 100.000 de carduri de credit si de debit pana la sfarsitul anului, tehnologie care ofera un nivel mai mare de securitate comparativ cu cardurile traditionale cu banda magnetica, a anuntat duminica banca.

Proiectul include toate tipurile de carduri emise de Piraeus Bank Romania - cardurile de credit Piraeus Visa Classic si Visa Exclusive Gold si cardurile de debit Visa Shop & Cash - si vizeaza atat detinatorii actuali de carduri, cat si pe noii solicitanti, se arata in comunicat.

"Proiectul de inlocuire a cardurilor cu banda prin cele cu memorie cip vine in continuarea procesului prin care toate ATM-urile si POS-urile proprii au fost adaptate la noua tehnologie EMV inca de la inceputul anului 2009", a declarat managerul de operatiuni carduri al bancii, Oana Tanasescu.

La sfarsitul lunii martie 2010, Piraeus Bank Romania avea 254 bancomate (ATM-uri) si 1.002 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS-uri).

Nnumarul cardurilor de debit si de credit emise de Piraeus Bank Romania a ajuns la 102.498 de unitati la sfarsitul lui martie 2010, in crestere de 12% fata de aceeasi perioada din 2009.

Piraeus Bank Group are in prezent 872 de sucursale in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: