Lista celor sapte masuri de redresare a economiei care se afla pe masa coalitiei de guvernare: se va infiinta grupul de TVA

Data publicarii: 12-07-2010 | Politica

Propuneri l Coalitia de guvernare va discuta, astazi, setul de masuri economice propuse de deputatii PDL. Printre acestea: crearea "grupului de TVA", scutirea impozitului pe profit pentru firmele nou-infiintate si deducerea fiscala de 10% din TVA pentru renovarea locuintelor

PDL pregateste un plan de sapte masuri pentru relansarea economica, ce vor fi discutate, astazi, cu partenerii de guvernare si care vor fi inaintate guvernului.

1Printre interventiile agreate de parlamentarii PDL, UDMR si UNPR se numara crearea "grupului de TVA", initiativa ce vizeaza holdingurile si gruparile de firme care au aceiasi actionari. Concret, respectiva masura prevede ca, in cadrul entitatilor economice compuse din mai multe firme, sarcina rezolvarii problemelor legate de taxe si impozite sa revina unei firme-lider, care detine cel putin zece procente din actiunile respectivului grup economic.

"In felul acesta, se reduc si cheltuielile administrative ale statului care nu mai verifica, de pilda, cate sapte firme, ci doar una singura, iar compania are un avantaj in faptul ca se simplifica birocratia", a explicat, pentru Gandul, deputatul PDL, Sulfina Barbu, coordonatorul grupului de parlamentari ai coalitiei care au elaborat propunerile de stimulare a mediului de afaceri.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: